Инцидентът е станал към 21.30 часа в неделя, на кръстовището на Баня Старинна в Пловдив. Николай и Христо са се движили в „Мерцедес“ и твърдят, че били засечени от друг автомобил. Двамата счупили задно и странично скъкло на "Опел Корса" с бухалка и крак и нанесли удари на 25-годишния й шофьор, съобщи районният прокурор Гергана Мутафова, цитирана от Дарик радио. 

На водача на корсата ще бъдат направени медицински изследвания. Случаят трябва да приключи до седмица, тъй като е по бързото производство.

Все още се изяснява кой на кого е отнел предимството и засякъл пътя, понеже двете страни дават противоречиви показания.

Пострадалият - Каприел Папазян, обаче разказа пред TrafficNews.bg. своята версия. Той се връщал от работа с негов приятел, когато "Мерцедес" го изпреварил отдясно. За да предотврати катастрофа, подал звуков сигнал с клаксона, което ядосало младите мъже в лъскавата кола.

Показаха ми среден пръст, а след това ме изпревариха и ми препречиха пътя. Слязоха от мерцедеса, единият разби задното стъкло на корсата с бухалка, а другият счупи с крак шофьорското”, каза още Папазян.

След това двамата го подгонили и започнали да го налагат, сега има синини по лицето и по тялото.

Според него това са хора, които смятат, че като са се качили на по-нова кола, законите не важат за тях.

Папазян работи на автомивка и досега не е имал никога проблеми на пътя. Категоричен е, че ще търси справедливост.

От прокуратурата съобщиха още подробности и за случая от петък, когато шофьор на автобус заплашил шофьор на БМВ, а той потроши рейса. Като доказателство е иззета част от куха водопроводна тръба, с която е извършено нападението след скандал на кръстовището на пловдивските улици "Скопие" и "Македония".

По предварителни данни водачът на БМВ-то извършил десен завой и засякъл автобуса, заради което шофьорът му започнал да кара бързо зад леката кола и да присветва с фарове. БВМ-то спряло и шофьорът му тръгнал към рейса. Водачът на автобуса извадил тръбата, а обвиняемият счупил с ръка стъклото на автобуса.

Наложената мярка за неотклонение на 42-годишния водач на леката кола, който е осъждан два пъти, е най-леката - "подписка".