През 2003 г. Тома Ендрев се скарал с хазяина си, намушкал го с нож, а после се опитал да укрие трупа, разчленявайки го на парчета. После хвърлил останките в чувал през терасата от шестия етаж, слязъл долу, затрупал го с камъни и се прибрал.

Две години по-късно убиецът е осъден на 18 години затвор.

Снощи около 21.30 ч. 32-годишният Тома Ендрев е бил конвоиран от един надзирател в отсечката от Затворническото общежитие от открит тип „Хеброс“ към Централния корпус на затвора в Пловдив, които се намират на близко разстояние, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според първоначалните данни в тъмния участък от пътя Ендрев е побягнал в посока към близките жилищни сгради и е успял да се скрие в междублоковото пространство.

До момента избягалият затворник не е задържан и е обявен за издирване. За бягството си той може да получи до 3 години "лишаване от свобода". Тома Ендрев  е слаб, висок около 170 см, с черна коса и светли очи, с липсващи предни зъби.

Районната прокуратура в Пловдив е образувала досъдебно производство, след като е получено сигнално писмо от началника на затвора. Изясняват се всички факти и обстоятелства около бягството на лишения от свобода.

Умоляват се всички, които имат информация за мъжа, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.