Побоят е станал между грипа на познайника на полицията Георги Славов  - Жоро Главата и тази на Владо Арабаджиев - известен като автомобилен пилот и  син на Ветко Арабаджиев, притежаващ верига от хотели в града и страната. Владо е собственик и на завод ”Кристал”.  Георги Славов - Жоро Главата е син на един от убитите босове на СИК Стоил Славов, предаде "Фокус". 

 По данни на МВР посетителят на бара Георги Славов (26 г.) при излизане от заведението срещнал Владо Арабаджиев (на 29 г.) от Пловдив. И двамата били придружавани с по около десетина охранители. От полицейският пресцентър уточниха, че двете групи са имали конфликти още през лятото, което станало повод за спречкване, а малко по-късно то прераснало в побой. След намесата на охранители на заведението мъжете са изведени извън, но спорът продължил, където единият от охранителите произвел изстрел с пистолет. Боят бил прекратен, двете групи се оттеглили в неизвестни посоки с луксозни автомобили. Полицията разследва кой е стрелял. За местно издирване е обявен Г.С., притежаващ лек автомобил "Мерцедес С500". Задържани и ранени няма. Работата по случая продължава.

Според източници на Дарик радио, присъствали на мястото на индицента, побоят между групите на Жоро Главата и Владо Арабаджиев е станал заради скандал за резервация. Владо Арабаджиев е имал запазено сепаре в заведение «Бедрум“. Малко преди той и компанията му да пристигнат, Жоро Главата се появил в нощния клуб и седнал на резервираната маса. След като синът на известния хотелиер пристигнал и видял, че местата му вече е заета, възникнал скандал. По неофициална информация, Арабаджиев бил в компанията на Николета Лозанова, бивша приятелка на Главата.

Георги Славов  ще бъде арестуван заради престрелката тази нощ в Пловдив, каза премиерът Бойко Борисов, предаде Дарик. Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди, че Славов е призован по случая, както и че в стрелбата е участвала охраната на Славов и тази на хотелиера Ветко Арабаджиев. Той коментира, че няма връзка между инцидента от снощи в Пловдив и успешните операции на МВР.

На въпрос дали са разкрити физическите убийци на Боби Цанков, министърът отговори, че МВР се нуждае от повече време. Той даде за пример необходимото време за разкриването на убийството на бизнесмена Стоян Стоянов. Все още МВР издирва Николай Маринов, добави Цветанов.