Сигналът за инцидента, който е станал в двор на фирма в Индустриална зона "Тракия", е бил подаден около 8:10 часа сутринта на тел. 112.

Шофьорът е превозвал работничките на фирмата. След като те са били закарани и свалени от автобуса, той е тръгнал да излиза от двора.

"Свалих хората на пътя и тогава забуксувах. Върнах се назад. Две жени вървяха и им махнах да спрат. Едната спря, но другата не. Рейсът поднесе и я закачи със задната част. Тогава тя падна до оградата, но беше контактна и в съзнание. После я откараха в болницата. Това е", разказа пред Plovdiv24 шофьорът.

Пострадалата обаче е транспортирана в УМБАЛ "Свети Георги" в много тежко състояние. От лечебното заведение съобщиха, че тя е със счупен на две места таз, строшени ребра, които са пробили гръдния кош, има кръвоизливи на няколко места, засегнати са белите й дробове и е със счупена ръка. Има опасност за живота на пострадалата.

Цял предиобед служителите на Пето районно управление правеха огледи на мястото на катастрофата, за да се установят точните причини за нея, съобщи "Марица". Няма данни за употреба на алкохол от водача на автобуса.