Преди няколко дни полицай от криминалния отдел на полицията в Джакарта, Индонезия, простреля смъртоносно български гражданин, който най-вероятно е бил замесен в кражби от банкомати.

Мъжът нападнал униформения с хладно оръжие при опит за арест в Тангеранг, пише местният Tempo.co цитиран от Plovdiv24.

"Когато отидохме да го арестуваме, той извади нож и нападна офицера", казва полицейският говорител Арго Юуоно. Според него самоличността била разкрита по време на разследване на мащабна кражба от спестяванията на клиенти на банка в Йогуакарта.

"По време на разследването проследихме заподозрения до Тангеранг", казва Арго. Тогава полицаите измислили план как да го закопчаят, но се случило така, че го простреляли смъртоносно при ареста, след като той нападнал полицая.

Българинът бил спешно откаран в болница, но починал. В дома му полицаите открили 940 клонирани карти, три лаптопа, скимиращи устройства, два декодера, три четеца на карти, девет шпионски камери и една скимираща карта.

Тези доказателства са по-изобилни от тези на предишната заловена престъпна банда.

"Инсталирал е скимиращи устройства на множество банкомати в Тангеранг, Батам, Йогуакарта, Соло, Бали и Бандунг. Помагал му е мъж с инициали JS, който в момента е беглец от правосъдието", обяснява Арго.

Според Арго, JS също бил български гражданин, който доставял скимиращите устройства и дублирал картите.

Георги е завършил Спортното училище "Васил Левски" в града под тепетата. Известен като заклет привърженик на Локомотив (Пловдив) и Ювентус.