Собствениците доброволно премахват абсурдната постройка, в която беше вграден уличен стълб и прегради улица в квартала.

Дотук се стигна, след като беше съставен акт на собствениците, че сградата е незаконна и до десет дни трябва да бъде съборена.

Собствениците на триетажната постройка започнаха сами да премахват изградената пристройка, защото така няма да се влагат допълнителни средства:

"Решение не сме искали, дойдоха, викат бутай и ние почнахме да бутам", каза собственикът на къщата Марин Михайлов пред БНТ.

"Кой знае какво не сме направили с труд, чист труд, ей така е работил сина ми за да го прегради заради децата си най-накрая", допълни Росица Михайлова.

Жителите на Арман махала признават, че повечето къщи в района са построени през годините без документ.
"Тука всички къщи са беззаконни - ама плащаме данъци, няма натурални актове, ама за казана плащаме всяка година", казват те.

От местната администрация обаче са категорични, че вече няма да се строи без документи в Арман махала, както е било през годините.

"Това са едни проблеми, трупани 60 години, които ние сега не може да ги решим с магическа пръчка, но въпросът е те да видят и да знаят, че редът общо е за всички, включително и за тях, и да започнат точно като нас, като всички останали да ги спазват просто тези закони", каза кметът на район Северен Ральо Ралев.

Заради това, че сами започнаха да бутат незаконната постройка, от кметството обещаха да не налагат финансови санкции на нарушителите.