Възмутени читатели сигнализираха в редакцията на агенция BulNews за опасност по новоремонтирания път между Враца и Криводол. Хората настояват от АПИ да им отговорят защо фирмата изпълнител на обекта "Трейс груп" не поставя вече няколко месеца мантинела на ремонтирания след пропадане участък.

"Опасният участък се намира малко след табелата в дясно. Преди няколко месеца пътят беше ремонтиран, поради пропадане, но не бе поставена задължителната мантинела", пише врачанинът.

Участъкът всъщност е много опасен, защото дерето там е дълбоко и стръмно и съществува реална опасност от пътно произшествие, като това от последните дни край Своге. "Надявам се чрез вас АПИ да се задействат и да реагират своевременно за поставянето на липсващата мантинела преди да е станало късно!", добавя врачанинът.

Припомняме, че в момента тече ремонта на моста край Краводер и трафикът от и за Дунав мост 2 преминава по пътя Враца - Криводол. Отсечката е изключително натоварена, като от там минават не само леки автомобили, но и ТИР-ове, което допълнително увеличава рискът от катастрофи. Участъкът без задължителната предпазна мантинела пък е точно над дълбоко дере.

За контрола на пътя отговаря АПИ, за която явно поставените вместо ограждения сигнални табелки са достатъчни да спасят човешки живот при пътен инцидент.