Болница "Пирогов" организира спешна кръводарителска акция за д-р Ирена Иванова. Вече 10-и ден тя е в изключително тежко състояние след като на 21 юни вечерта падна от 7-ия етаж на дома си в София.

"Недостигът е осезаем", пишат от "Пирогов" в прессъобщение. Инициативата за акцията е на служители на болницата, които имат подкрепата на директора си и директора на Националния център по трансфузионна хематология.

35-годишната д-р Иванова е с кръвна група 0, резус фактор отрицателен, но в кръвните центрове ще бъдат приемани и кръводарители от други кръвни групи. При даряване трябва да бъде казано, че кръвта е за д-р Ирена Евгениева Иванова.

Кръводарителите трябва да са клинично здрави, да не са приемали лекарства в същия ден, да не са дарявали кръв през последните 3 месеца и да носят в себе си документ за самоличност.

Заради хроничния недостиг на кръвни биопродукти от "Пирогов" са организирали кръводарителска акция и на 6 август, понеделник, от 17 до 19 ч. Желаещите могат да помогнат в рапортната зала на травматологичния комплекс "Проф. Емил Таков" на втория етаж в столичната болница.