Инцидентът станал около 20 часа на пешеходна пътека на кръстовището на улиците "Слатинска" и "Гео Милев" в София, съобщи bTV.

Според една от версиите майката се е опитала да спре детето си, което е изтичало срещу камиона и така е намерила смъртта си. Тригодишната Александра е закарана в "Пирогов". Според първоначалната информация детето е само с охлузвания по ръцете и няма сериозни травми.

Според очевидците, минути след инцидента, на мястото пристигнал съпругът на загиналата. Афектиран от загубата мъжът носел зареден пистолет и се канел да застреля шофьора на ТИР-а. Бързата намеса на полицията обаче предотвратила още по-голяма трагедия. Засега не е ясно дали шофьорът е употребил алкохол.

Тепърва ще се изяснява и дали камионът наистина е преминал пешеходната пътека преди майка и дъщеря да попаднат на нея. Жители на района обясниха, че светофарите на това кръстовище също са предпоставка за инциденти. Времето, в което за пешеходците свети зелено, е по-малко от необходимото за пресичане на улицата.

Малката Александра остава под наблюдение в "Пирогов", а полицията продължава разследването на инцидента.