PCR тестът на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов е негативен. Това съобщи той в профила си в социална мрежа. Министър Ангелов ще остане под карантина за 10 дни, считано от 23 октомври.

Следващият тест, по преценка на лекарите, е назначен за петък.

Министърът на здравопазването бе първият от контактните с премиера Бойко Борисов, който обяви, че се самоизолира. Вчера проф. Ангелов съобщи, че последният му контакт с министър-председателя, чийто тест за коронавирус е положителен, е бил в петък. 

Пред представител на столичното РЗИ като контактни лица премиерът е посочил още министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и Деница Желева - началник на Политически кабинет на министър-председателя.

Какви са резултатите от техните тестове все още не е ясно.

Междувременно главният прокурор Иван Гешев съобщи, че се поставя под карантина заради положителен тест за коронавирус на член от семейството му.

"Нека всички покажем, че съединението прави силата на дела, не само на думи. Да помогнем на лекарите и медицинските работници, борещи се за живота на много българи, като проявим отговорност!", написа в профила си в Туитър обвинител №1.