Пътят София - Самоков покрай язовир Искър е опасен, а счупените автомобили в дупките по трасето са десетки, твърдят зрители на bTV. След като екип на телевизията провери на място, от Пътната агенция обещаха ремонт още тази пролет.

Пътят София - Самоков не е ремонтиран основно от поне 30 години.

Целият участък е кърпен многократно. Дупките, които са се отворили през последните седмици, са запълвани с т. нар. студена смес, но това е само временно решение.

Колата на Людмил е извън движение от събота. Тогава на прибиране от ски минал през дълбока дупка - първоначално гумата издържала.

"Но скоро след това при все, че внимавахме още повече, ударихме нова дупка, която вече спука гумата", разказа пред телевизията Людмил Шехов.

От Пътната агенция уверяват, че всеки ден преглеждат трасето и кърпят спешните места.

"Не е в състоянието, в което трябва да бъде преди трафика, който се движи по него. Призовавам водачите да карат по-внимателно, да не карат с високи скорости", заяви Румен Сачански, директор на Областно пътно управление - София.

Другият път за Самоков от Дупница, вече е в ремонт, който трябва да приключи това лято.

Ремонт на участъка покрай язовир Искър е предвиден за пролетта - АПИ обещава по-сериозно кърпене, но не и основен ремонт.

"Аз не мога да разбера защо не са сигнализирани по някакъв начин тези дупки, защото хората са напълно неподготвени, особено, ако карат вечерно време", заяви Людмил Шехов.