Пътна полиция въвежда временни мерки, с които създава необходимата организация за движение, във връзка с очаквания интензивен трафик в следобедните часове, съобщи пресцентърът на МВР. Очаква се над 200 хил. души да участват в Голямото завръщане след 3-те почивни дни.

Пътни полицаи подпомагат пътуващите по път Е-79 в района на Симитли, където движението в посока София е вече интензивно.

От МВР припомнят, че с оглед интензивния трафик в последния от трите почивни дни и за постигане на по-голяма безопасност на пътуващите граждани, е въведена забрана за движението на тежкотоварни автомобили по магистралите и първокласните пътища. Мярката е в сила за времето от 14 ч. до 20 часа.

За облекчаване на трафика към София в участъка от автомагистрала "Струма" край Дупница има две ленти за движение една - в посока София и една - за Кулата, съобщават от МВР.

Две ленти за движение има и в участъците, на които продължават ремонтните дейности от автомагистрала "Хемус". Алтернативен маршрут в посока Монтана и Видин е проходът "Петрохан" и Искърското дефиле, а в посока Варна главен път I-1 София-Ботевград.

През Владая също са обособени две ленти за влизащите в София. Алтернативен маршрут на първокласния път е АМ "Струма4.

От МВР уточняват, че нормално се осъществява преминаването през граничните пунктове с Гърция, Сърбия, Северна Македония, Румъния и Турция, информират от ГД "Гранична полиция".

На българо-турската граница, на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Причина са ремонтни дейности на съпределните гранични пунктове, информира пресцентърът на МВР.