Премиерът каза, че пътният възел е важен за хората и чрез него ще се развива туризмът.

На церемонията кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че инвестицията е на стойност 23 милиона лева, 20 милиона от тях са предоставени от правителството, останалите 3 милиона са от общинския бюджет.

Вижте снимки >>

Проектът се е изпълнявал 4 години. Кметът информира, че през последните години повече от 145 тежки катастрофи са станали в Бургас заради това, че трафикът за южното Черноморие е минавал през централните градски булеварди.

Димитър Николов съобщи още, че са осигурени средства за ремонт на улица "Крайезерна" в Бургас. По думите му след около месец и половина започват строително-монтажните работи. Кметът посочи, че със средства по оперативната програма "Региони в растеж" ще може да се осигури четирилентов достъп от входа на Бургас, идвайки от София до последния Пътен възел – Юг в посока Созопол.
„С това ще пренасочим целия транзитен трафик, който минава през центъра на града”, уточни Николов.

Правителството отпусна 200 000 лева на община Средец за ремонт на пътния участък между селата Факия и Долно Ябълково, съобщи още Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Ремонтът на участъка ще започне след месец и половина, когато трябва да приключи изграждането на оградното съоръжение на българско-турската граница.

Премиерът призова населението на двете населени места за търпение.

По-рано днес премиерът присъства и на националното военноморското учение с международно участие "Бриз 2016", което се състоя в акваторията на Бургаския залив.