62-годишен мъж от гурсковското село Паничерево, заразен с COVID-19, почина след двумесечна битка за живот. Той беше първият пациент с потвърдена коронавирусна инфекция от селото, настанен за лечение в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.

На 12 април мъжът е приет за лечение, непосредствено след извършена сърдечна операция. Последните седмици е прекарал на апаратно дишане. Починал е в неделя.

В същия ден в инфекциозната клиника е постъпила 55-годишна жена след положителен PCR тест за коронавирус. Състоянието на пациентката се е влошило и се е наложило да бъде преместена в Интензивния сектор, все още не е интубирана, съобщи за bTV директорът на лечебното заведение проф. Йовчев.

На 14 април Паничерево бе обявено за епидемиологично огнище на зараза с Covid-19, а достъпът до него бе ограничен за две седмици.

Забраната за влизане и излизане в населеното място бе наложена, след като пациент с доказана коронавирусна инфекция избяга от инфекциозната клиника на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора и се прибра с такси до дома си. Мъжът вече е излекуван, но бе поставен и под домашна карантина.

През 14-дневната карантина в Паничерево, където живеят 1200 души, бяха установени 15 заразени с Covid-19, от които три деца. По-голяма част от тях бяха хоспитализирани в Университетската болница.