Заразена е и касиерка на голям хранителен магазин в Самоков. Тя сама е съобщила на ръководството на магазина. Мястото е затворено за дезинфекция.

"Нашият служител е бил за последно на работа във вторник - 2 юни, като след това е поел грижата за свой болен роднина в болницата в Самоков, където впоследствие му е направен и тест във връзка със случаите на заболели в болницата. На 5 юни следобед нашият служител ни информира за своя първи позитивен тест за COVID-19 и въпреки че даденият служител не е бил в магазина ни от 2 юни, ние незабавно в координация с РЗИ взехме предписваните от здравните власти превантивни мерки за незабавно поставяне под карантина на нашия служител. Всички наши служители, работещи в обекта ни в град Самоков, също са карантинирани и те, както и техните семейства, ще бъдат изследвани за наша", съобщиха пред Dir.bg собствениците на магазина от "Максима България".

Те уточниха, че от съображение за пълна сигурност, са решили да затворим обекта в Самоков за 24 часа, за да се дезинфекцира щателно и за да може от днес в него да застъпи изцяло нов екип.

32 са контактните лица на заразените с коронавирус в Самоков. 10 случая бяха установени в града, като инфекцията тръгва от болницата. Всички контактни лица са поставени под карантина и се проверяват. Все още се очакват резултатите от техните проби. Тежко е състоянието на един от пациентите. Той настанен в столичната болница "Света Анна".аа