Георги Първанов няма да се кандидатира за нов президентски мандат. Това написа той във Фейсбук по повод различни подобни твърдения в медиите. Според него слухът се е появил в момента, в който е излязла новината за новото обединение на левицата.

"Опитват се хората да посеят съмнение, да разколебаят симпатизантите, преди още да се случи очакваният подем", написа той.

"Не съм си помислял, че, след като съм бил президент, ще отида в Народното събрание и не съм упълномощавал никого да говори от мое име. Подобни коментари не са здравословни за новата коалиция", казва още Георги Първанов.

Ето какво пише той:

В момента, в който излезе новината за новото обединение на левицата, някой подхвърли, че съм щял да участвам в президентските избори. Е, това вече е много елементарно!

Опитват се хората да посеят съмнение, да разколебаят симпатизантите преди още да се случи очакваният подем.

Не съм аз, който ще създава смут в лявото пространство. Няма да се кандидатирам за нов президентски мандат и не се занимавайте повече с тази тема.

Впрочем, един партиен лидер дни наред обяснява, че нямало да съм кандитат - депутат. Едва ли не, са ме отказали. Не съм си помислял, че след като съм бил президент, ще отида в Народното събрание.

Но не съм упълномощавал никого да говори от мое име. Така че, подобни коментари не са здравословни за новата коалиция.