Първите тирове вече са на летище "Узунджово" под полицейска охрана. Макар и строителна площадка, паркингът на бившата военна база заработи. Първи на терена бяха вкарани турски шофьори. 

Капацитетът на буферния паркинг може да побере до 3000 тира. Тази сутрин бяха доставени химически тоалетни. Разчистването на терена продължава. Ще бъде инсталирано и осветление.

Приблизително на всеки час в паркинга пристигат под полицейски екскорт нови камиони.

Тези, които са под карантина, ще бъдат отделяни. Засега на паркинга няма такива.

Вкарването на хиляди тирове в паркинг в близост до Хасково притесни общински съветници. В декларация от БСП критикуваха решението на кмета да предостави терена, последваха ги и от други групи.

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов посетиха летище "Узунджово", за да инспектират подготовката му за временен паркинг за товарни камиони, които образуват задръствания на автомагистрала "Марица" от ГКПП "Капитан Андреево" до Харманли. 

На място бяха директорът на "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков и директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково старши комисар Ангел Цанков.

Пристигнаха още областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, заместникът й Митко Петров и директорът на Регионалната здравна инспекция в Хасково д-р Соня Димитрова.

От ръководството на МВР заявиха, че тировете ще бъдат охранявани на обособения паркинг от служители на "Гранична полиция".

На бившето летище край хасковско село Узунджово ще изчакват тировете, пътуващи за Турция, вместо да чакат на километрична опашка преди граничния пункт "Капитан Андреево".

От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че ще контролират условията, при които престояват в паркинга шофьорите. Линейка на място няма да бъде позиционирана. Здравна помощ ще се получава през телефон 112