Това показват доказателствата от разследването на инцидента от 10 юли, съобщи радио Варна.

Окръжният прокурор Владимир Чавдаров заяви, че окончателните резултати от назначената пожарно-автоелектротехническа експертиза ще бъдат оповестени, когато тя приключи. Стана ясно, че има очевидец на палежа, а извършителите в момента се издирват.

Автомобилът "Ауди А3" на варненската съдийка бил паркиран на улица "Княз Александър Батенберг" близо до Морската градина. Сигналът бе подаден в полицията от самата Косева, а огънят е засегнал и фасадата на сградата, пред която е била паркирана колата.

"Нямам притеснения. Мисля, че ако наистина е умишлен палеж, става въпрос за вандалски акт. Знаете как е в района на Морската градина, особено през лятото. Младежи вилнеят, обръщат кошчета за боклук, чупят билбордове, правят всякакви поразии. Затова предполагам, че и моят случай е подобен. Нямам врагове, не съм получавала заплахи. Нито аз, нито някой член на семейството ми. Съдия съм, но не съм гледала дела с обществен интерес", каза самата Косева, цитирана от сайта "Варна утре".

Тинка Косева оглави Варненския административен съд в края на 2008 г. Тя зае поста, след като предишният председател Анелия Цветкова беше заловена с подкуп.