Нов гранично-пропускателен пункт на българо-румънската граница - Крушари-Добромир, заработи от днес. Новият пункт отговаря на всички правила, заложени в Шенгенския граничен кодекс.

С откриването на ГКПП-Крушари-Добромир ще укрепнат връзките между местното население от двете страни на границата и трафикът на международните превози ще бъде облекчен, заяви главен комисар Светлан Кичиков, директор на главна дирекция "Гранична полиция", при прерязването на лентата. По думите му с новия обект контролно-пропускателните пунктове на българо-румънската граница стават 12 и така се създават повече възможности за превоз на хора и стоки.

Областният управител на Добрич Красимир Кирилов отбеляза, че вече в четири общини в областта има контролно-пропускателни пунктове с Румъния и това създава по-сигурни транспортни и икономически връзки. Председателят на окръжния съвет в Констанца Мариус Цуцуяну заяви, че повече граждани от двете страни, особено през летния сезон, ще имат възможност да пътуват.

Новият пункт ще работи от 8.00 до 20.00 часа като превозът на стоки и хора се ограничава до лимита с общо тегло 3.5 тона. Граничните проверки ще се осъществяват съвместно от органите на двете страни на едно спиране и преминаването на хора и превозни средства ще бъде улеснено.