25-годишният Адриан Златков бе отвлечен на 30 август, а в неделя вечерта бе освободен от похитителите и оставен на пътя София-Самоков жив и здрав. По-късно баща му - бизнесменът и собственик на "Софавто" призна, че е водил една седмица преговори, след което е платил откуп. Тони Златков обаче отказа да каже каква сума е платил за живота на сина си.

Обсъждани са различни планове преди да се знае, че Адриан е отвлечен. Винаги в тези случаи има няколко хипотези. Правени са няколко такива. Данни по разследването не мога да разказвам. Надяваме се максимално бързо да бъде разкрито престъплението. Знаем, че такова отвличане пречи не само на бизнеса, а и на всеки един. Държавата е по-силна и ще успеем. Знаем рискът и очакванията. Надявам се, че ще успеем“, заяви министърът на вътрешните работи, цитиран от "Фокус".

Председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов изрази увереност, че с предприетите действия МВР ще се справи с това предизвикателство. Той пожела успех в разкриването на престъпната група, отвлякла Адриан. Цветанов напомни два пъти, че е било взето решение да не се обсъждат детайли около разследването. "Най-важното е да не позволим информацията да бъде публично достояние до тези, извършили отвличането", каза той.

Красимир Янков от БСП попита какво предприема МВР като превенция и в какви срокове очакват да бъде разкрито това престъпление.

Иван Киров: Отвличането съсипа баща ми, фалирахме >>