Столичната лекарска колегия на БЛС взе решение да отпусне финансова помощ от 5000 лв. на 35-годишната лекарка, която падна от 7-мия етаж преди 11 дни и в момента е настанена в Централна реанимация на "Пирогов".

Д-р Ирена Иванова работи в УМБАЛ "Александровска" и "Токуда", а преди това е работила в Спешна помощ. Парите са за медицински изделия, необходими при лечението й.

Председателят на Столична колегия д-р Асен Меджидиев проведе разговор с изпълнителния директор на УМБАЛ "Александровска" доц. Костадин Ангелов, в който двамата се разбраха, че обединяват усилия и сумата ще бъде заделена от Фонд "Взаимопомощ" на Столична лекарска колегия и прехвърлена по дарителската сметка, която стартира Александровска болница.

Даренията ще се събират по сметката на Фондация "Направи добро - Александровска" в Сосиете Женерал Експрес Банк - BG18TTBB94001527624447 за д-р Ирена Иванова.

Същевременно лекарите в "Пирогов" продължават борбата за живота на младата жена. Вчера от лечебното заведение призоваха за спешно кръводаряване. 

35-годишната д-р Иванова е с кръвна група 0, резус фактор отрицателен, но в кръвните центрове ще бъдат приемани и кръводарители от други кръвни групи. При даряване трябва да бъде казано, че кръвта е за д-р Ирена Евгениева Иванова.