В Троянския манастир днес бе отслужена панихида за петимата загинали, сред които две бебета, при тежката катастрофа на пътя Плевен - Ловеч, съобщи БТА.

Панихидата бе отслужена от свещеници от Светата обител и църковен хор от Разградска духовна околия, съобщиха от канцеларията на манастира.

Седеммесечният Мартин и баща му - на 31 години, са двамата от общо петимата загинали при тежката катастрофа, станала вчера на главен път Плевен - Ловеч. Загиналите, които са били в лекия автомобил "Опел", са пътували за кръщене в Троянския манастир, което е било насрочено за 16:30 ч., уточниха от канцеларията на манастира. Поради това, че са закъснявали, от канцеларията са позвънили, за да разберат причината и така разбират за трагедията.

Седеммесечният Мартин е трябвало в събота да приеме християнската вяра. Бащата, който е шофирал, е загинал на място заедно със сина си и 54-годишна жена. В автомобила е пътувала и майката на загиналото бебе - 21 -годишната Десислава, която в момента е в Плевенската болница. Тя е настанена в Клиниката по неврохирургия със счупен шиен прешлен и счупена ръка и е в съзнание, съобщи БТА.

Почернената фамилия е от село Милковица. В плевенското село Милковица от днес е обявен тридневен траур (17, 18 и 19 юли) в памет на загиналите жители от селището, съобщи по рано днес БТА.

Вчера около 14:25 часа в района на главен път Плевен -Ловеч при пътен кантон "Люляците" стана катастрофата, при която загинаха петима души, сред които и две малки деца на възраст около една годинка.

И двата автомобила са с плевенска регистрация. Единият е "Фолксваген Голф", управляван от 60-годишен мъж от село Горна Митрополия, а другият е "Опел", с водач 31-годишен, от село Милковица. В резултат на удара загиват шофьорите на двата автомобила, две бебета и 54-годишна жена, други две жени на 51 и 21 години са ранени.

Ранената 51-годишна жена, в момента също е в Клиниката по неврохирургия в Плевенската болница, Тя е със счупени ръка и крак и с малък кръвоизлив в мозъка, състоянието ѝ е тежко.