"Оцеляване с кауза - Пирин" - това ще бъде поредица от пет епизода със средна продължителност 6 минути, в които публиката ще може да види как "оцеляващият" трябва да пресече Пирин и да достигне до "Защитени жилища 1 и 2" в град Банско. По пътя си той трябва да носи само:

  • дрехите на гърба си;
  • нож;
  • ферородна запалка;
  • снимачна техника;
  • раница с провизиите за Защитените жилища;
  • БЕЗ вода;
  • БЕЗ храна.

Във всеки епизод ще бъдат показвани използваните от него техники за оцеляване, природните забележителности, през които минава и информация за учреждението, до което трябва да достигне и да "достави провизиите". Целият проект ще бъде заснет за 26 часа, като се има предвид, че пренощуването на "оцеляващия" ще бъде на открито в природата.

Къде ще отидат и какви ще бъдат даренията

Събраните дарения ще бъдат предоставени на "Защитени жилища 1 и 2" - град Банско за хора с умствена изостаналост.

От какво се нуждае домът?

Водещите приоритети са два. Бойлер за всекидневни нужди и ски екипировка за децата. От тази година, една от целите на дома е да запознае децата с удоволствията на зимните спортове. Главно се нуждаят от якета и грейки, като може да видите размерите:

  • Мъжки - L и XL;
  • Женски - M, L, XL, 2XL, 3XL.

Как и кога мога да даря?

Ако смятате, че имате зимни дрехи, които са наистина годни за употреба и не са Ви нужни, можете да ги дарите от понеделник до събота между 09:00 и 24:00 в Spot Bar. Можете да дарите всеки ден - от днес до Коледа.

Ако не се намирате в София, организаторите молят да се свържете с тях. Молят да се свържете с тях

Кога ще бъдат дадени събраните дарения?

Събраните неща ще бъдат дарени на две части. Първата част ще бъде след пристигането на оцеляващия, като той ще остави провизиите, които носи със себе си. Втората част ще бъде преди Коледа. Като тогава ще бъде дадена техниката и всичко останало, събрано за дома.

Спонсорство

Организаторите се обръщат към хората, ако желаете да се включите по някакъв начин в проекта с предложение, спонсорство или нещо друго, да не се колебаят да се свържете с тях и предлагат контактите на страницата си.

Отново към филма

Снимачните дни ще бъдат общо два - между 12-и и 14 декември в зависимост от метеорологичните условия.

Началната точка ще бъде село Ощава, откъдето оцеляващият ще тръгне по определен маршрут. Начален час 10.30 часа. Преходът е приблизително с дължина 20 км, като не се очаква пълно спазване на предначертания маршрут.