В 95-ата вечер на антиправителствения протест граждани отново поискаха оставките на правителството и на главния прокурор. Традиционно се събраха около фонтана пред президентството и изслушаха изказвания на различни хора. Около 20.00 часа камионетката с озвучителната техника блокира движението по бул. "Цар Освободител" и беше пуснат популярен хит на AC/DC.

На протеста под наслов "Нас не ни е страх, ден 95" можеха да се видят плакати, осмиващи председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер и малтийския евродепутат от ЕНП Роберта Мецола. Чуваха се и обичайните скандирания "оставка".

В края на днешния протест събралите се изслушаха националния химн и се отправиха на традиционното си шествие към Орлов мост.

Преди началото на протеста адвокат Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков от т.нар. Отровно трио записаха видеоклип, който споделиха онлайн с призив за присъствие на предстоящото пето Велико Народно въстание, което ще се проведе в 100-я ден от гражданското недоволство - петък, 16 октомври, предаде БНР.

В петък готвим надявам се най-голямото досега въстание, заяви Хаджигенов. Той предупреди, че предстоящото в петък въстание ще е последното в познатия формат.

"Гласът на народа е по-силен от всичко", отбеляза от своя страна Бабикян и отчете, че за "трите месеца на протести беше сменен половината Министерски съвет, раздадоха се милиарди на посоки, а всички световни медии обърнаха поглед към страната ни".

Виждат се застрашени, виждат отвратително бъдеще, чекмеджетата ще бъдат празни, с тях ще построим детска болница, заяви друг от организаторите - проф. Велислав Минеков. Той коментира иронично и думите на премиера за оценките на международната рейтингова агенция "Мудис".

Сред ораторите имаше и други изказали се срещу премиера, срещу главния прокурор, а също и срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова заради проекта за инсинератор за отпадъци в София.