Трафикът от и към морето по магистрала "Тракия" ще бъде отпушен изцяло утре, с което ще бъде сложен край на ремонта между Чирпан и Стара Загора.

Платното от София към Бургас бе отворено на 16 юли, но това в посока столицата остана затворено и шофьорите трябваше да използват обходни маршрути.

След 14 часа на 22 юли се пуска движението в платното за София по ремонтираните над 23 км от автомагистрала "Тракия" в участъка между пътните възли "Чирпан - изток" и "Стара Загора".

С възстановяването на трафика завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък между Чирпан и Стара Загора, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

С ремонта на този участък приключи започналото през октомври м. г. поетапно обновяване на общо 52 км пътен участък от АМ "Тракия" /от 156-ти до 208-ми км/, който е в експлоатация от 2007 г. Той вече е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.