С пълно единодушие общинският съвет в Пазарджик отмени преди броени минути решението си да бъде продадена гората над местното село Црънча. До това се стигна, след като депутатът Делян Пеевски предложи да направи дарение от 700 000 лева при условие, че горската местност няма да се продава, предава "24 часа".

С взетото решение на практика общинарите в Пазарджик заявиха пълното си съгласие за приемането на дарението от Пеевски. С 350 000 лева от него ще бъде изграден парк над Црънча, а с другите 350 000 лв. ще бъде подпомогнат волейболен клуб "Хебър"(Пазарджик).

По неофициална информация, след като продажбата на гората е отменена, парите от дарението утре ще бъдат преведени по сметките на Пазарджик. Освен това общинските съветници, отново с пълно единодушие, промениха и статута на гората над Црънча, като от частна общинска я преобразуваха в публична общинска собственост, каквато беше до 2017 г.

По време на дебатите за направените промени кметът на Пазарджик Тодор Попов призна, че преди да се получи информация за желанието на Делян Пеевски да направи дарение, той е разговарял лично с премиера Бойко Борисов, който го е помолил да се намери решение гората над Црънча да не се продава.