Двама рибари от Бургас да бъдат удостоени с почетна значка на Общината. Това предлага общински съветник от морския град. В началото на март тази година двамата мъже спасиха давещата се млада жена, която решила да сложи край на живота си.

В ранните часове на 2 март 28-годишна жена решава да се хвърли от моста в ледените морски води и по този начин да сложи край на живота си. В същото време Милен Камбуров и Паграм Аргинян се прибирали от риболов, когато видели нещо черно във водата. Утрото било тихо и това помогнало на рибарите да чуят стоновете на 28-годишната жена.

"Толкова тихо, че чух едно охкане. Казах на Милен, че това е човек. Взехме мрежите, запалихме лодката и се притекохме на помощ", разказа Паграм Аргинян пред NOVA.

Веднага позвънили на 112 и на място пристигнал медицински екип, който реанимирал младата жена. След това те не са се срещали с нея. Паграм разказва, че целият му живот е минал в морето. Спомня си, че е спасил поне 7 души от удавяне, но за пръв път ще получи награда.

"Предложих ги, защото всяка една такава постъпка заслужава поощрение, заслужава награда. Не случайно в правилника на Общинския съвет съществува това отличие, което аз лично предложих преди 13-14 години. Този добър пример трябва да се следва и трябва да бъде показван", заяви общинският съветник ВМРО-Бургас Георги Дракалиев. Двамата мъже ще получат наградата за празника на Бургас - Никулден.