След няколкодневно издирване семейство от София откри сина си, страдащ от епилепсия и аутизъм, който изчезна в нощта на пороя в столицата. 24-годишният Валери беше открит от брат си в добро здравословно състояние, съобщи Нова телевизия.

Преди седмица ужасът за семейство Яневи беше двоен - изчезнал син и унищожен дом след потопа. По случайност обаче малкият син в семейството - Йоан, сам открива изчезналия си брат, докато отива да се срещне с приятел. Двамата се оказват на една от спирките на столичния булевард "България".

"Това, за което съм благодарна, е че му нямаше абсолютно нищо. Прибра се жив и здрав", каза майката на Валери и Йоан.

В нощта на потопа, когато 24-годишният Валери изчезва, домът на семейството остава под вода, а всички електроуреди са унищожени. Трогнати от тежката съдба на семейството, десетки протегнаха ръка и поискаха да помогнат на Яневи. Сред първите отзовали се е Росен Данаилов.

"Първата ми реакция беше да звънна на Йоан, да се срещнем и да помогна с каквото мога", сподели Росен.

Мъжът живее от години в чужбина, но наскоро се е прибрал у нас. Решава да дари част от уредите в неизползвания от него дом в София на бедстващото семейство. "Изнесох цялата кухненска покъщнина. Сега семейството може да се върне обратно към нормалния си начин на живот. Моята помощ не е много голяма, но със сигурност осигурява това, от което имат нужда сега", добавя още Данаилов.