Митническите служители откриха над 33 кг. канабис в лек автомобил, излизащ от България през ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

Снимка: Агенция "Митници"

На 23.12.2020 г. около 16.00 часа на ГКПП Капитан Андреево пристига лек автомобил, с македонска регистрация, управляван от македонски гражданин. Той пътувал сам от Република Северна Македония през България за Турция.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка по метода "анализ на риска". В специално пригодени тайници на три места в автомобила - под багажното отделение и под двете предни седалки, са открити 76 вакумирани полиетиленови плика.

Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на "канабис" (марихуана).

Установено е, че наркотичното вещество е с общо бруто тегло 33.770 кг и е на стойност 135 080 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.
Снимка: Агенция "Митници"

По искане на Окръжна прокуратура -Хасково съдът определи мярка за неотклонение "задържане под стража " спрямо Р.Р., на 58 г., гражданин на Република Северна Македония, привлечен като обвиняем.

Определението на Окръжен съд -Хасково подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд -Пловдив в тридневен срок.