Оставката на шефката на Агенцията по трансплантация д-р Марияна Симеонова се оказва изненадваща. За утре тя има планиран брифинг в БТА от доста време. "Пресконференция на д-р Марияна Симеонова, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по трансплантация, по въпроси, свързани с донорството и трансплантациите в България е планирана за 14 часа", се казва бюлетина на БТА, а към момента пресконференцията може да се види в план-програмата на пресклуба.

Според различни неправителствени организации, д-р Симеонова е свършила толкова работа в Агенцията по трансплантации, колкото всички останали преди нея взети заедно не са. В този смисъл оставката й идва като изненада.

"След като не е отменила пресконференцията си, значи ще обясни мотивите си да напусне поста директор в Агенцията", обясниха пред Dir.bg близки до нея.

Припомняме, че по-рано днес д-р Марияна Симеонова е депозирала оставката си като директор на Изпълнителната агенция по трансплантации /ИАТ/ в Министерството на здравеопазването. Мотивите на д-р Симеонова са лични, свързани с нейното професионално развитие.

В близките дни министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще назначи нов директор на ИАТ, като дотогава д-р Симеонова остава на поста, допълват от министерството.

Както е известно, д-р Марияна Симеонова веднъж вече подаде оставка - през месец юни, но министърът на здравеопазването Кирил Ананиев тогава не я прие.