Почина д-р Диляна Цветкова от Специализираната болница за активно лечение по пневмофизиатрични заболявания в Бургас. На 68 години, тя загуби битката с коронавируса.

Д-р Цветкова беше отдаден на професията си лекар и активен член на Българския лекарски съюз, помогнал на хиляди хора през дългогодишната си работа, съобщиха от Българския лекарски съюз.

Д-р Диляна Цветкова е била диагностирана с коронавирус на 20-ти ноември. Приета е за лечение в отделението на здравното заведение, където е работила. Вчера състоянието й рязко се е влошило, колегите й са направили всичко възможно, за да я спасят, но рано тази сутрин е загубила битката със заболяването.

"Д-р Цветкова беше страхотен човек с енциклопедични познания, на която всички се възхищаваха. Тя бе загрижена за пациентите, живееше с техните проблеми и бе отдадена на работата си и семейството си", каза пред Флагман.бг д-р Евелина Трошанова, управител на Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания в Бургас.

Д-р Цветкова не е имала съпътстващи заболявания с изключения на контролирана и изключително лека хипертония.

Днес целият екип на болницата, а и хиляди пациенти, на които д-р Цветкова е помогнала скърбят за загубата на един от обичаните бургаски лекари.

Диляна Цветкова е завършила е Медицинския университет в София през 1977 година. След това е работила като терапевт в Малко Търново, била е и директор на болницата в странджанската община. След като я закриват се мести в Царево, където отново е управител. От 2002 година е в Белодробната болница. Д-р Цветкова има син и обичащ съпруг.