Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са вече общо 1921 - това показват данните на Националния оперативен щаб към 17.00 часа днес, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

През днешния ден са доказани още 10 нови случая: 5 в Пазарджик, 4 в Кюстендил и 1 във Враца. Цифрата е далеч по-ниска от тази, която премиерът Бойко Борисов обяви като критична, за да бъдат върнати по-тежките ограничителни мерки - на 100.

Починалите лица, при които е установен новият коронавирус, са се увеличили с двама и вече са общо 90. В болница "Пирогов" е починал 66-годишен мъж. Пациентът е страдал от онкологично заболяване. В УМБАЛ "Александровска" е починал мъж на 80 години, който пък  е бил със сърдечни заболявания. Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите, се казва в съобщението.

В лечебни заведения са настанени 389 лица с потвърден COVID-19, от тях 56 са в интензивни отделения и клиники.

206 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция, или 11 процента от всички установени случаи на COVID-19.

По отношение на общата картина: 938 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 983 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 48,6 години, уточняват още от ведомството, ръководено от Кирил Ананиев.