До утре се удължава ремонтът на компрометирания участък от автомагистрала "Тракия" при километър 270.

Там в петък се самозапали камион, превозващ лепило за обувки за Турция, а от високите температури пострада част от асфалтовата настилка в участъка, ограничителната мантинела и близка до пътя нива.

Според директора на Областното пътно управление в Сливен инж. Митко Иванов вече е завършено асфалтирането на аварийната и активна лента, предава БНТ.

Днес започва, а утре се очаква да завърши преасфалтирането на изпреварващата лента и преминаването да бъде освободено.

Двадесет тона лепило са били унищожени при пожара в камиона на магистралата, съобщиха от пресцентъра на областната полиция в Сливен.

Причината за пожара беше спукана по време на движение гума, от чието триене се възпламени ремаркето. Освен товарът, са унищожени ремаркето и регистрационните табели.

Пожарът е ликвидиран от два екипа на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН) в Нова Загора, два екипа на Районната служба (РС) "ПБЗН"-Сливен и един екип на РС"ПБЗН"-Ямбол, добавя БТА.

В дните от 14-и до 17 юли екипи на РД "ПБЗН" в Сливен са се отзовали на 17 сигнала за произшествия, ликвидирали са 13 пожара, възникнали в сухи треви. Няма причинени преки щети.