Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Георги Вълев бе задържан за 24 часа по подозрение, че е съпричастен с убийството на великотърновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев, смятани за жертви на "Килърите". Малко преди 18 часа Вълев бе докаран в шуменския арест.
52-годишният бизнесмен е собственик на един от най-големите туристически комплекси в Арбанаси - "Извора", на други хотели и ресторанти. Той е президент на ФК "Локомотив", Дряново.
Той е замесен и в побоя
над Лупов през 2008 г. и с палежа на колата му, уточни министърът.
Петър Лупов е бил адвокат на Вълев. Той защитаваше в съда интереси на акционери на бившата "Тракиябанк", предявили искове към вече бившата банка "ДЗИ".

По думите на Цветанов при обиска са открити още записи на заповеди, нотариални актове, които не са на името на Вълев, както и много финансови документи.

За убийството на Рачев и Лупов подсъдими са задържаните при акция "Килърите 2" Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Васко Кеца и Янко Попов-Туцо, смятан и за поръчител на смъртта на Юри Галев.
В края на септември т.г. Георги Вълев отрече категорично да е поръчвал каквито и да е убийства. Той каза, че се познава с Петър Стоянов – Сумиста, тъй като също е член на Федерацията по сумо, но не го познава в тази светлина – на човек от „Килърите”. 

Вижте видео от операцията