Възстановено е движението по пътя Своге - Ребърково - в района на с. Елисейна. Обрушени са скатовете и е почистена скалната маса, с което се осигурява безопасното движение на пътуващите в участъка. До месец предстои да бъдат предприети мерки за трайното укрепване на най-големия скален къс на срутището при с. Елисейна, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

От пътната агенция апелират шофьорите да карат внимателно в дефилетата и планинските участъци.

От обилните валежи от сняг и дъжд в последните седмици, интензивното снеготопене и големите температурни амплитуди са се активизирали редица срутищни процеси. С повишаването на температурите нараства опасността от активизирането на нови геодинамични процеси. В тази връзка председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски е разпоредил на областните пътни управления и на пътноподдържащите фирми да извършват постоянни обходи на трасетата, на които има опасност от свличане на скална маса. Работата им се подпомага и от екипите на тол контрола.

При опасност от големи срутища превантивно ще се затварят пътни участъци, защото е важно да се гарантира безопасността на пътуващите, посочват от Агенцията.