Опасно кръстовище на пътя Русе-Силистра създава предпоставки за катастрофи. Причината е, че шофьорите, които идват от Русе към село Сандрово, са принудени да спират на главния път, а това създава предпоставки за тежки инциденти. Само преди няколко дни в рамките на 12 часа имаше две произшествия, за щастие без тежко пострадали, съобщи ТВ "Европа".

"При условия, че завиват и са длъжни да изчакат идващите откъм посока Силистра, намаляват, дори спират. А зад тях, фактически шофьорите карат с големи скорости... съответно се получава понякога дори и верижни катастрофи. Особено пък зимата, когато има и мъгли, тогава са много по-често", заяви Божидар Стоилов, кмет на село Сандрово.

Шофьорите от години настояват да се вземат мерки.

"Като спрем да правим ляв завой, идвайки от Русе към Сандрово, отзад колите става тапа, не може да ме изпреварят и отсреща като ме удари някой, и край, всичко свърши", заяви Велислав Великов.

"Би трябвало да бъде разширено и да може тези, които продължават напред за Силистра, за Сливо поле, да си продължават напред безпрепятствено, а тези, които завиват, да са си в отделна лента", каза Светлозар Вуцов.

От кметството нееднократно са поставяли проблема на вниманието на Областно пътно управление, но без резултат.

"Преди 5-6 години, когато се правеше ремонтът от Русе Силистра, по лот 19, отнесох въпроса, дори с докладна, към МРРБ, да може да се построи тогава фактически изчаквателната лента, за която не се изисква отчуждаване на земи, а само едно разширяване на самото кръстовище", каза Божидар Стоилов, кмет на село Сандрово.

След поредните инциденти местните жители готвят подписка. Те ще бъдат подкрепени и от хората от град Мартен, които имат същия проблем на пътя Русе-Силистра.