Километричните опашки на границата с Гърция днес доста изнервиха хората, но действията на граничните служители си имат обяснение.
Гишетата работят на пълни обороти, но се получават сериозни забавяния заради по-дългите проверки на непълнолетни и граждани на трети страни.

На "Кулата" колоната от чакащи автомобили към обяд беше с дължина около 5 км. Подобно бе положението и на ГКПП "Маказа", където опашката от коли беше близо 2 км.

Причината за интензивния трафик е големият брой пътуващи, които избират южната ни съседка през почивните дни. Според граничните власти тази година пътуващите за Гърция са много повече, отколкото през 2018 г.

Част от пътуващите опитаха да заобиколят колоната, като използваха пътя през село Кулата. И там обаче се образува задръстване.

От МВР отчетоха, че от полунощ до 15.00 часа днес през ГКПП "Кулата" са преминали 10 400 моторни превозни средства, от които 6500 - за излизане от страната, а 3900 - на вход. Това се посочва в информация от ГД "Гранична полиция" за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове.

Натоварен остава и ГКПП "Маказа", откъдето в периода от полунощ до 15.00 ч. днес са преминали общо 4380 моторни превозни средства.

Близкият до него ГКПП "Златоград" към момента не е натоварен и може да бъде използван от пътуващите в посока Гърция. Не са натоварени също ГКПП "Илинден", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко Войвода".

На българско-сръбската граница трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина", откъдето до 15.00 ч. са преминали общо 4717 моторни превозни средства.

На българско-турската граница, на ГКПП "Капитан Андреево", е интензивен трафикът за товарни автомобили на изход. Преминалите в последните 15 часа от денонощието през пункта превозни средства са 2389. Автомобилите, преминали през ГКПП "Лесово", са общо 499.

Интензивно е движението на изхода на ГКПП на българско-румънската граница - "Дунав мост"-Видин, "Дунав мост"-Русе, "Кардам" и "Дуранкулак".