Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е уведомен, че няма да участва в предаването "Панорама", но не прати друг човек, който да представлява партията и да го замести. Това обяви пред Dir.bg омбудсманът на БНТ Иван Такев, който също слезе и разговаря с Волен Сидеров по време на протеста, стигнал до фоайето на националната телевизия.

"Върти се едно и също. Има решение на УС на БНТ Волен Сидеров да не участва в предаването "Панорама". Той не признава това решение и смята, че така се нарушава подписаното споразумение. На това му се отговаря, че, след като смята така, това ще се реши от съда. Той отвръща, че това ще отнеме време и иска да участва на всяка цена, а това няма как да стане", поясни още Такев.

Той добави, че от партия "Атака" са взели разрешение за масово мероприятие пред сградата на БНТ от 17 до 20 часа. "Сега говорим в 21,17 часа, а пред БНТ още има хора. Разрешението им е за пешеходната зона, а 60 човека са във фоайето...", добави Такев.

Волен Сидеров бе изведен от БНТ като участник в "Референдум" във вторник вечерта, след като наруши регламента на предаването с изказванията си. Предаването бе прекъснато за няколко минути, за да може лидерът на "Атака" да напусне студиото. След това Управителният съвет на БНТ взе решение Сидеров да не бъде допускан до участие в предавания на обществената медия до постъпване на писмено извинение от негова страна. Лидерът на "Атака" отказа да го направи и настоява, че след като веднъж е получил покана за предизборен дебат в "Панорама", законът на позволява отмяна.