Километрични опашки от камиони има за пореден ден на ГКПП "Дунав мост" при Русе.

Тежкотоварните превозни средства изчакват на опашка по пътя Русе-Силистра и на международния бул. "България", което затруднява движението на останалите превозни средства в тези два участъка.

"Има осигурен буферен паркинг на бул. "България", с който да облекчим до известна степен движението по пътя Русе-Силистра, между град Мартен и граничния пункт. За регулиране на движението са ангажирани много полицейски екипи", обясни началникът на сектор "Пътна полиция" в Русе главен инспектор Михаил Манов.

Той каза още, че е създадена организация в района на град Бяла също да се спират временно камиони.

"През последните три дни имаме чувствително увеличение на преминалите през пункта товарни автомобили - както на вход, така и на изход от страната. Ако до края на 2019 г. не сме имали ден, през който в една от посоките да са преминали повече от 1000 камиона, то в последните няколко дни те са по над 1200 в посока", коментира директорът на "Гранична полиция" в Русе комисар Димитър Чорбаджиев.

По думите му граничният пункт има предел на пропускане на превозни средства.

За последното денонощие в посока Румъния са преминали 1257 тежкотоварни автомобила, а у нас са влезли около 1330 камиона. Чувствително е и увеличението на леките автомобили - основно с румънска регистрация, които влизат в страната ни. За последното денонощие те са 985, а в посока Румъния са били 475.