22 нови случая с коронавирус имаме за деня, сред тях са 7 лекари, както и 2 малки деца. Общо са изследвани 1347 проби. Това обяви на брифинга на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Общо заболелите у нас са 2560 души.

"Имаме активност в шест области - София (6), Ямбол (4), Сливен (9), Видин, Пазарджик и Перник  по 1 случай. Новите болни са 13 жени и 9 мъже, сред тях са и две деца, които не се нуждаят от болнично лечение. Девет души са на интензивно лечение", добави той.

"9 от новите случаи са на медицински лица, като 7 от тях са от едно и също лечебно заведение в Сливен, в което обаче не се лекуват пациенти с COVID-19. Отделението е затворено. Ще бъде проучен разширен кръг от контактни лица, както и всички преминали през отделението пациенти.

Починалите за последните 24 часа са двама. Първият е мъж, лекар от Видин, с придружаващи заболявания. Вторият случай е на жена на 67 години в Пловдив. Общо починалите към момента са 146. Новите излекувани са 83", добави Димов.

САЩ все още е с най-висок брой на новозаразени, следвани от Бразилия и Русия. В Швеция и Беларус, където не се приложиха своевременно ограничителните мерки, продължава да е висок броят на новозаразените.

В Турция новозаразените с коронавирус са 786, в Румъния-119, в Република Северна Македония-76, в Сърбия-24, в Гърция-19, в Албания-21, посочи Димов. По думите му анализите показват, че с отпускане на мерките ще се наблюдава повишен брой на заразени с COVID-19.