Километрични задръствания се образуваха по пътя за граничен пункт "Калотина" и в двете посоки по обяд заради блокада на шосето от страна на протестиращи. Пътят бе затворен на около 2 километра преди граничния пункт.

Протестната блокада бе вдигната към около 14 часа, след като се образувала около 15 км колона от автомобили, предаде БНР.

На място пристигнаха екипи на "Гранична полиция" и Областната дирекция на МВР-София.  Начело на блокадата бе изгоненият преди време от църквата заради фойерверки по случай Великден отец Дионисий и бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов, който бе задържан за спиране на метрото. 

"Протестиращите, блокирали граничния пункт Калотина, ще се опитат да издържат възможно най-дълго", каза по-рано адвокат Николай Хаджигенов - един от така нареченото "Отровно трио". "Ще извиваме ръцете на Борисов, образно казано - докато ги счупим", закани се той и нарече исканият на премиера за промени в Конституцията миш -маш от всевъзможни предложения.

Към 14 часа колите, които блокираха пътя за "Калотина", бяха отстранени край Драгоман.

Гранична полиция разделили дългата 15 км колона от автомобили на две части, за да няма прекалено голямо струпване на коли. Едната - от границата до Драгоман, а другата - след Драгоман в посока Сливница.

След като бе вдигната блокадата, около 15 часа движението по АМ "Европа" се нормализира.