Поройните дъждове, които от 12 часа насам не са спирали да валят, наводниха Одрин. Някои улици на града са превърнати в езера. Това съобщи за "Старият мост" турският журналист Ресул Оручоглу. Репортерът на "Edirne Media TV" е изпратил и снимки за свиленградския  вестник. По думите му за шест часа са се изсипали 35 литра на квадратен метър.

Под вода са приземни етажи на къщи, блокове и офиси, както и спешното отделение на частна болница в града. Затруднено е преминаването и по главния булевард в града - "Атататюрк". Десетки автомобили са закъсали в района на новия жилищен квартал, както и в други части на турския град. Сред авариралите има и автобуси.

Снимка: Росул Оручоглу, "Edirne Media TV"

70-годишен мъж е изчезнал при водната стихия. Никой няма връзка с Вейсел Еврен от с. Огулпаша. Предполага се, че възрастният мъж е пометен от потопа.

Очаква се дъждовете да продължат до утре, сподели още Ресул Оручоглу. В петък пък се очаква температурата да падне под нулата и дъждът да премине в сняг.

Въпреки че обстановката постепенно се стабилизира, властите съветват сега да не се предприемат пътувания до Турция.

Снимка: Росул Оручоглу, "Edirne Media TV"

Министерството на външните работи предупреждава пътуващите за и през Северозападна Турция, че са затворени за движение второстепенните пътища в посока Одрин-Хавса и Одрин-Къркларели. Мярката е в резултат от проливните дъждове в областта, преливането на реки и възможността за приливни вълни от микроязовири.

По информация на Генералното консулство на Република България в Одрин, ГКПП "Капитан Андреево - Капъкуле" е отворен за движение, но преминаването през пункта се съобразява с променливата пътна обстановка.

Препоръчва се на българските граждани по възможност да не предприемат пътувания в района в следващите 48 часа. При неотложни пътувания да се използва магистралата Одрин - Истанбул, като се следват указанията на граничните власти, пътните служби и полицията.

В случай на нужда може да бъде потърсено съдействие от Генералното консулство на Република България в Одрин на телефони +90 2842 140 617 и +90 533 739 6140, както и на дежурния телефон за празнични и почивни дни +90 533 629 8164.