Куриозният случай с българин, обявен за издирване от МВР, който нито е знаел за това, нито се е укривал, продължава да се развива.

В края на март СДВР публиквуа списък с осъдени лица, които се укриват. Вместо информация от бдителни граждани обаче в дискусиите под снимките се включиха самите издирвани. Един от тях - Красимир Тончев, стана звезда в социалните мрежи, след като участва в онлайн разговор с МВР и дори публикува личния си телефон.

"Аз съм осъден за шофьорска книжка на пробация", написа тогава той.

От СДВР отговариха:

"Много добре г-н Тончев знае, че присъдата му "пробация" е станала "ефективна", което налага да бъде обявен за издирване, за да изтърпи наказанието си. Затова е даден за издирване и чрез Интерпол".

Четири месеца по-късно, той продължава да живее и работи в Германия, съобщи bTV. Оттогава е получил едно обаждане от МВР, за да го питат кака се казва и къде е. Отговорил им. Заради историята обаче мъжът се притеснява, че може да бъде уволнен от транспортната фирма, в която работи.

През март вътрешният министър Валентин Радев се ангажира, че издирваният ще бъде намерен. Четири месеца по-късно списъкът с издирваните е свален от страницата на СДВР във Фейсбук.

На запитване на телевизията до МВР колко от търсените през пролетта вече са намерени, оттам са отговорили, че над 8900 са свалени от издирване. На въпроса защо албумът със снимките вече е свален от социалната мрежа, обаче отговор не е получен.