Софийската районна прокуратура внесе обвинения срещу един от младежите, които наемаха апартаменти и след това ги обираха в София. Разследването е приключило. По случая е обвинен по-големият от двамата младежи - 19-годишният Емилиян Йорданов.

Според обвинението за времето от 19 януари до 3 февруари т. г. Емилиян е присвоил два телевизора и един брой DVD - система от наето от него жилище.

За време от 20.30 часа на 19 януари до 12 часа на 20 януари т. г. младежът е откраднал телевизор марка "Краун", собственост на И. Д., от адрес на улица "Пиротска" в столицата. Кражбата е станала от нает от него апартамент.

За времето от 19.30 часа на 2 февруари до 8.30 часа на 3 февруари същият е задигнал телевизор марка "Самсунг" и DVD система марка "Панасоник", собственост на М. К. Кражбата станала от адрес на улица "Христо Белчев" в София. Младежът отново обитавал апартамента, от който задигнал вещите, посредством договор за наем.

Обвинението срещу Емилиян е по член 206, ал. 1 от Наказателния кодекс - противозаконно присвояване на чужда движима вещ. Обвинението е във връзка с член 26, ал. 1 от НК - за продължавано престъпление. Ако бъде признат за виновен, младежът може да получи наказаните затвор за срок от 1 до 6 години.

Предстои делото по случая да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.

На 6 февруари Емилиян Йорданов заяви в интервю в ефир: "Обрахме апартаментите, за да покажем какъв смешен народ сме. Защото всеки краде и то суми над 100 000 лв., а мен искат да ме вкарат в затвора за 100 лева".