Общинските съветници от град Ветово проведоха заседанието си на пътя Русе-Варна, като блокираха трафика в знак на протест заради разбитата общинска пътна мрежа. Общинарите заседаваха при разклона за село Писанец, предаде БНТ.

Основен ремонт на третокласните пътища в района не е извършван от 30 години, а проблемите се задълбочават и заради интензивния трафик на тежкотоварни автомобили. След разговори с областното пътно управление, вече е започнало изкърпване на 8 км от Ветово до Глоджево, предвижда се козметичен ремонт и на други участъци преди зимата. Общинските съветници обаче настояват за основен ремонт.

"Да кърпиш пътя от Писанец към Ветово е все едно да кърпиш стар панталон. Участъкът е като лунен пейзаж. Няма републикански път, по който да се стига до община Ветово и да не е в лошо състояние", заяви председателят на Общинския съвет д-р Мехмед Мехмед, цитиран от БНР.

По думите му 12-те километра се взимат за 40 минути. В подкрепа на протеста дойдоха и жители на село Семерджиево, които също са принудени да се движат по лоши пътища.

 След заседанието съветници и граждани извиха протестно хоро.

От Агенция пътна инфраструктура заявиха, че догодина е планиран ремонт на 13 км от пътя Писанец- Ветово - Сеново.