Със засилване на валежите от сняг и понижението на температурите в сряда вечер започна извършването на обработки със смеси срещу заледяване по трасетата на градския транспорт. С тях ще бъдат третирани както основни улици и булеварди, така и стръмни пътни участъци и общински пътища във всички 24 района на Столичната община, съобщиха от Столична община.

Общо 92 снегопочиставщи машини ще работят на терен. Обработки със смеси срещу заледяване и почистване на снежна маса се извършва в планинските райони Кремиковци, Панчарево и Витоша, където валежите са по-интензивни и се образува снежната покривка.

В планината Витоша се извършва опесъчаване на пътищата "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златни мостове", допълват от Столична община.

Към момента градският транспорт се движи при зимни условия по маршрутите си, с изключение на тролейбусите от линия "5" , чийто маршрут е скъсен временно до кв."Младост" 1. От Столична община съветват шофьорите да карат с автомобили, оборудвани за движение през зимата, внимателно и със съобразена скорост.