Баща и син се борят за живота си след газова експлозия, а близките им призоваха всеки, който може да дари кръв във Варна, Търговище и Бургас, да го направи, за да бъдат спасени.

49-годишният Ивайло Христов Янакиев и 76-годишният му баща Христо Янакиев Стефанов пострадаха на 26 септември, когато около 17 часа в жилището им в блок 34 на бургаския ж.к. "Славейков" избухна газова бутилка. При експлозията синът е застанал пред баща си, с което му е спасил живота. 8-годишният син на Ивайло, който бил в съседната стая, по чудо е без наранявания.

Бащата и синът обаче са транспортирани в тежко състояние първо в УМБАЛ-Бургас, а след това във Военномедицинска академия във Варна. По-тежко е състоянието на 49-годишния Ивайло, който е с 40 процента изгаряния.

За възстановяването на двамата е нужно огромно количество кръв. Кръвната група няма значение, но кръв може да се дари само във Варна, Търговище и Бургас. На бележките трябва да фигурират имената на Ивайло и Христо, които са в отделението по изгаряния.

За контакт и повече информация може да се свържете с Марияна Янакиева 0888406037, съпруга на Ивайло.