По последна информация няма бедстващи туристи в зимните курорти, ситуацията постепенно се нормализира след обилните валежи в последните дни. Това съобщиха от Министерството на туризма, което поддържа непрекъсната връзка с кметовете и областните управители заради усложнената зимна обстановка в курортите.

В Смолянска област част от пътищата вече са отворени и туристите могат да се придвижват. По информация на местните власти в Чепеларе проблеми няма, отбелязаха от МТ.

В Пампорово въведоха специална организация, която да облекчи трафика за туристите и колите, напускащи комплекса. Пътищата в областта вече са проходими при зимни условия.

По-рано от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението по пътищата около Пампорово е затруднено от множеството превозни средства, които са паркирани на пътното платно, докато туристите са в курорта. Поради това са възможни задръствания и по-бавно предвижване от интензивния трафик в края на почивните дни, предупредиха в ранните следобедни часове от АПИ.

Поне до утре остава бедственото положение на територията на Смолянска област.

Данните на местната власт в Банско са, че условията са подходящи и туристите могат да практикуват зимни спортове, обявиха от МТ. В Боровец съоръженията работят, са уверили от фирмата концесионер.

Сигнали могат да се подават на дежурен телефон 02/9046895, се посочва в съобщението.

Напълно е възстановено движението през прохода Рожен, отпада ограничението за движение на тежкотоварни автомобили, съобщиха междувременно от пресцентъра на агенция "Пътна инфраструктура".