Якоруда е новото огнище на Covid-19 в област Благоевград. 21 са потвърдените случаи на заразата за последното денонощие.

19 работници в шивашки цех в Якоруда са дали положителен резултат за коронавирусна инфекция. В предприятието работят около 100 човека, като двама от тях са настанени в тежко състояние в болница още миналата седмица. Френският работодател е поискал всички хора да бъдат изследвани и така е регистрирано огнището.

Работниците и семействата им са карантинирани.С последните случаи Якоруда се оформя като сериозно огнище на заразата,расте и броят на починалите.

Две паралелки от средно училище в Разлог са карантинирани и са преминали на дистанционна форма на обучение заради положителни проби на ученици. Засега в другите училища в района няма данни за заразени с Covid-19. Според здравните експерти разпространението на вируса в учебните заведения ще се увеличава и е много вероятно да се стигне до ефекта на лавината.

За последното денонощие положителните проби в област Благоевградска са 59 по справка на РЗИ, което, съотносимо към броя на населението, поставя областта на първо място в страната. Тази тенденция бележи устойчивост през последния месец.