Жителите на столичния кв. "Горубляне" подновиха протестите си, като блокираха за пореден ден кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и ул. "Павел Красов". Те са получили разрешение от Столична община да затварят ключовото кръстовище всяка делнична вечер до 13 септември включително.

Недоволството на местните е срещу решението на Столична община да изгради Източен парк върху техните частни терени, до които нямат достъп повече от 20 години, но въпреки това плащат всяка година данък. Хората не са съгласни и с начина, по който се отчуждава тяхната собственост.

Протестиращите настояват да бъдат обезщетени за имотите си на пазарни цени, а не срещу 30 лева на квадратен метър.

"Специално за Околовръстното нашите искания са да дадат на хората толкова пари, така пише в Конституцията, че човекът да отиде на 200 метра встрани и пак на първа линия да си купи същия имот, същата квадратура. Моето семейство е продало на първа линия на Околовръстното на 200 евро преди 12 години. От тогава земята е станала до 30 лв. - вижте колко е поевтиняла според държавата. Според нас е поскъпнала. В Младост, в момента няма под 500 евро земя", заяви Иван Димитров, председател на инициативен комитет "Горубляне".

Заради протестите по булеварда се образува голямо задръстване.